Artistieke info

Dirigent Arne Visser

IMG_1550 kopieDe tubaïst en dirigent Arne Visser is in 1981 in de Zilverstad Schoonhoven geboren en dirigeert momenteel o.a. het Studentenorkest HSSO Valerius en het Bataafs Symfonieorkest in Den Haag. Arne doceert tuba en euphonium op het Haagse Koninklijk Conservatorium en bij de SRMO Westland. Daarnaast is hij vaste tubaïst bij Neo Fanfare 9×13 en werkzaam als freelance-tubaist bij o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Balletorkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Residentie Orkest.

Arne: “Beethoven staat bovenaan mijn lijstje favoriete componisten, zijn oeuvre is zo gevarieerd en veelzeggend dat je maar niet uit geluisterd raakt. Beethoven zelf vond na de première in 1812 zijn 7e symfonie het beste stuk dat hij ooit had geschreven, een knappe prestatie trouwens gezien zijn fysieke en mentale situatie. Deze ‘symfonie van de dans’ knalt bijna uit elkaar van optimisme en de mooie noten, kortom: een heerlijke uitdaging voor het Napo in 2019”

Beethoven 7 en Nocturne Mendelssohn

Bekijk deze interessante opname van Beethovens 7e Symfonie het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Iván Fischer, inclusief videocommentaar door Iván Fischer zelf:

Als openingswerk spelen we de prachtige ‘Nocturne’ uit Midzomernachtsdroom van Mendelssohn.

Orkestbezetting Napo 2019:

2 dwarsfluiten, 2 hobo’s, 2 fagotten, 2 klarinetten, 2 hoorns, 2 trompetten, pauken en strijkers.